U trendu

Može li voda da nam pomogne da smršamo?

Redovno unošenje vode u naše telo je veoma važno za opšte stanje organizma. Čak i mala dehidracija može da vas učini umornim i razdražljivim. U takvim trenucima se javlja potreba za unošenjem ugljenih hidrata kao što su kolači, čipsevi, palačinke i slično.

Ove namirnica nam bar na kratko podignu raspoloženje. Ipak, prioritet bi trebao da bude unos vode. Voda šalje signale vašem mozgu da ste siti.

Konzumiranje vode ubrzava rad metabolizma. Istraživanje objavljeno 2016. godine u magazinu Frontiers in Nutrition pokazalo je da se funkcionisanje mitohondrija može poboljšati, što povećava razgradnju masti u ćelijama. Razgradnja masti pomaže u gubitku kilograma.

Ukoliko se pitate koliko vode treba da pijete kako biste smršali, znajte da ne postoji tačan odgovor. Studija iz 2008. godine pokazala je kako su žene u pred menopauzi koje su pile više od litar vode dnevno izgubile otprilike pet kilograma za godinu dana.

S druge strane, Nacionalna akademija nauka, inžinjerstva i medicine Sjedinjenih Američkih Država (NAS) tvrdi je da je adekvatan dnevni unos tečnosti sledeći: oko 3,7 litara vode dnevno za muškarce i oko 2,7 litara dnevno za žene, piše Klix.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar