U trendu

Ako planirate da pijete alkohol, evo šta bi trebalo da pojedete pre toga

Ako planirate izlazak uz pokoje alkoholno piće, dobro je pripremiti želudac kako posle ne biste žalili.

Iako se savetuje da uz vino, pivo ili koktele pijete vodu i nešto grickate, učinićete si još veću uslugu i sprečiti gadan mamurluk ako jedete pre nego što počnete da konzumirate alkohol.

Kako piše Biznis Insajder, ako planirate da pijete alkohol, prvo pojedite tost s avokadom i jajima, koji će vam obezbediti zdravu dozu masti i proteina, a koji će pomoći da se uspori učinak koji alkohol ima na organizam.

Predlog Healthlinea je bilo koja hrana koja sadrži ovas. To mogu biti ovsene pahuljice, energetske pločice i smuti. Ovas je bogat vlaknima i proteinima i podstiče sitost. Studije su pokazale i da ovas štiti jetru od uticaja alkohola.

Banane su još jedna dobra opcija jer sadrže 75 posto vode pa pomažu da ostanete hidrirani, dok će visok nivo kalijuma pomoći da vaš organizam održi ravnotežu elektrolita.

U obzir možete uzeti i nezaslađeni grčki jogurt. Ovaj lagani i zdravi međuobrok sadrži proteine, masti i ugljene hidrate. Možete u njega dodati voće i orašaste plodove i tako želudac dodatno zaštititi od negativnog efekta alkohola.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.