Niko se ovoga ne bi setio: Jeftina namirnica dokazano skida salo sa stomaka

Jedan od načina da smanjite unutrašnje masnoće je da promenite svoju ishranu, a možete početi sa jednostavnim, lakim promenama

Telesna mast je od velikog značaja za apsorpciju hranljivih materija i proizvodnju važnih hormona. Međutim, postoji jedna vrsta masti koja je štetna za vaše zdravlje: visceralna mast.

– Visceralna mast je vrsta telesne masti koja se akumulira duboko u predelu stomaka, ispod mišićnog sloja i utiče na vaše unutrašnje organe, jetru, želudac i creva. To nije isto što i salo na stomaku koje vidite – ističe Roksana Ehsani, nutricionista Američke akademije za ishranu i dijetetiku.

– Iako nije vidljivo spolja, može uticati na vaše zdravlje tako što će dovesti do povišenog krvnog pritiska i povećati rizike od razvoja određenih stanja kao što su bolesti srca, moždani udar, dijabetes, insulinska rezistencija, pa čak i neke vrste tumora – dodala je ona. . Jedan od načina da smanjite unutrašnje masnoće je da promenite svoju ishranu, a možete početi sa jednostavnim, lakim promenama.

Za početak, svojoj ishrani dodajte jednu od najboljih namirnica za smanjenje masti na stomaku – običan nemasni grčki jogurt. – Istraživanja su pokazala da hrana bogata proteinima, kalcijumom i vitaminom D može biti povezana sa smanjenjem visceralne masti. Zato bi običan nemasni grčki jogurt trebalo da bude namirnica broj jedan za sve one koji žele da smanje ovu vrstu masti – ističe Ehsani za portal „Eat this”.

Najveća prednost ove hrane je sadržaj proteina

– Običan grčki jogurt sa niskim sadržajem masti uglavnom sadrži 20-23 grama proteina po porciji (jedna šolja). Konzumiranje hrane bogate proteinima može smanjiti glad i podstaći sitost. Takođe, manja je verovatnoća da ćete se prejedati ako tokom obroka jedete proteine – kaže ova nutricionista.

Proteini se probavljaju dugo, što pomaže pri sitosti. Istraživanja takođe pokazuju da je visok unos proteina povezan sa nižim BMI, manjim obimom struka i boljim nivoom dobrog holesterola. Pored toga, jogurt sadrži probiotike koji pomažu u održavanju zdrave mikroflore creva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.