10 namirnica koje možete jesti bez imalo straha od debljanja

1. Belance

Kao moćni stimulator imuniteta, belance sadrži proteine, natrijum, selen, kalcijum, magnezijum, fosfor i kalijum.

2. Kupus (bilo koja vrsta)

Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i dobro deluje na probavu. Sadrži C vitamin i vlakna, koje često nedostaju u svakodnevnoj ishrani, a koja značajno olakšavaju probavu. Takođe sadrži i glutamin koji ima jaka protiv-upalna svojstva.

3. Grejpfut

Stabilizuje šećer u krvi i pomaže u kontrolisanju apetita. Preporučuje se povećana konzumacija ljudima koji se bore sa viškom kilograma, piše Health Line

4. Sveži krastavac

Iako se obično smatra povrćem, krastavac je zapravo voće. Pun je hranjivih stvari, biljnih spojeva i antioksidansa. Takođe sadrži veliku količinu vode i topljivih vlakana, što ih čini idealnim za hidrataciju tela i velikim saveznikom u mršavljenju.

5. Patlidžan

Zdravstvene prednosti patlidžana prvenstveno proizlaze iz vitamina, minerala i hranjivih stvari koje sadrže. Patlidžani su bogat izvor vitamina C, K, B6, tiamina, niacina, magnezijuma, fosfora, bakra, dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalijuma i mangana. Oni takođe sadrže minimalno holesterola ili zasićenih masnoća.

6. Bundeva

Uravnotežuje rad srca i probave, što pomaže ljudima da izgube višak kilograma. Sadrži obilje vitamina A koji je zaslužan za dobar vid, beta karoten i jako su dobar izvor vlakana.

7. Kuvana cvekla

Pozitivno utiče na moždane funkcije, pomaže u snižavanju krvnog pritiska, a smatra se i da pomaže u usporavanju demencije. Cvekla sadrži kalcijum, magnezijum, fosfor, cink i selen.

8. Zelena salata

Smanjuje kalcifikaciju u telu i umiruje nervni sistem. Sadrži vitamine A, D, E i K i vlakna. Svakodnevna konzumacija salate kontroliše šećer, pomaže u mršavljenju i normalizuje rad creva, piše Foodal.

9. Paprika

Sadrži vitamine, vlakna i kalijum koji poboljšavaju rad metabolizma. Zdravstvene prednosti mogu se pripisati njihovom bogatstvu hranjivih stvari i vitamina, uključujući impresivnu količinu vitamina A, C i vitamina K, kao i značajne količine vitamina B6, folata i tiamina. One su takođe dobar izvor mangana, magnezijuma, fosfora i bakra.

10. Celer

Celer smanjuje nivo holesterola i bol izazvanu artritisom, pomaže u gubitku telesne težine, izbacuje toksine iz tela i smanjuje visoki krvni pritisak. Bogat je vitaminom C i izuzetno koristan za zdravlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.