U trendu

Dodajte ovu mešavinu u jutarnju kafu, imaćete energetsku bombu za ceo dan

Kafa je napitak bez kog veliki broj ljudi ne može ni da zamisli da započne svoj dan. Mnoga istraživanja dokazuju da kafa ima brojne benefite na zdravlje, neki opet da je loša, ali uz ove dodatke ona zaista postaje energetska bomba za ceo dan.

Ukoliko jednu stvar stavite u jutarnju kafu, osim što ćete imati više energije tokom dana, smanjiće vam se apetit pa nećete posezati za hranom toliko često.

Radi se o mešavini kokosovog ulja, kakaoa i prirodnog šećernog alkohola (eritritol) kojeg zovu i zdravom zamenom za klasični šećer.

Oni koji su isprobali ovu metodu dobijanja energije kažu da zaista pomaže.

Poznato je da je kakao je bogat gvožđem, bakrom, magnezijumom, manganom, kalijumom, fosforom, cinkom i selenom. Osim toga, kakao je namirnica koja ima izuzetno puno antioksidansa, više od većine druge hrane.

Kokosovo ulje usporava probavu kofeina i smanjuje neželjene nuspojave kafe. Sadrži određene zasićene masne kiseline koje se lako razgrađuju i relativno brzo pretvaraju u energiju. Kombinacija kokosovog ulja i kofeina smanjuje dramatične uspone i padove energije u telu i obezbeđuje energiju koja je dugotrajnija i stabilnija.

Pored toga, masne kiseline kakve su u kokosovom ulju smanjuju apetit i osećaj gladi pa mogu doprineti gubitku suvišnih kilograma.

Ovako napravite mešavinu:

Sastojci:

  • šoljica (od 2,5 dcl) omekšanog kokosovog ulja
  • šoljica (od 2,5 dcl) kakaoa
  • 3 kašičice eritritola

Sve sastojke dobro promešajte, tako da smesa bude glatka pa je stavite u teglu i u frižider da postane čvrsta. Nakon toga teglu čuvajte u ormariću pored kafe i dodajte u jutarnju šoljicu omiljenog napitka – po jednu kašičicu. Mešajte dok se ne rastopi u kafi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)