Jela je samo jaja 7 dana za doručak, rezultati IZVANREDNI

Ova žena odlučila je da promeni navike

Stefani Ekelkamp je primietila kako više ne oseća glad već u 10 sati ujutro, kao što je to osećala pre kad bi za doručak pojela bananu ili jabuku.

Ova žena odlučila je da promeni navike i svako jutro za doručak jede tri jaja.

Dejstvo je opisala u članku koji je objavljen na stranici Organic life.

– Ujutro u žurbi uglavnom pojedem samo bananu ili jabuku. Primetila sam da me takav doručak čini nervoznom i glad počnem da osećam puno pre ručka. Zato sam odlučila da promenim navike i dala sam sama sebi zadatak – sedam dana ću svako jutro da pojedem troje jaja – počela je Stefani svoju priču.

Za jaja se odlučila zato što su bogata proteinima, i sadrže vitamine D, E i B 12 te su bogata mineralima, a uz to su i jeftina u odnosu na druge zdrave namirnice.

– Aktivna sam osoba, jedem poprilično uravnoteženu prehranu i zaključila sam kako su tri jaja svako jutro idealan izvor proteina koje dosad nisam ujutro unosila u organizam – kaže Stefani i kaže kako su joj uobičajeni način pripreme jaja brzo dosadili i odlučila je malo da „začini“ svoj obrok s jajima.

Tako je u kajgana dodala kukuruz i grašak. Dan posle je dodala u tu kombinaciju i avokado i korijander, a treći dan je jajima dodala i kelj. Priznaje da to nije bila baš ukusna kombinacija, ali preživela je. Shvatila je da ništa ne ne sme da bude izgovor za preskakanje doručka.

– Pre svega više nisam bila gladna već u deset ujutro nego sam bez krkljanja u želucu dočekala vreme ručka. Zbog toga sam lakše mogla da se usredotočim na posao, jer nisam razmišljala o gladi i nisam bila nervozna niti sam imala potrebu da popijem još kafe – otkrila je Stefani  prednosti koje joj je donio doručak s tri jaja.

Kaže da je osim toga zbog ovakvog doručka svako jutro imala i deset minuta vremena za sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.