U trendu

Mineral koji čuda čini za vaše srce i metabolizam: Da li ga već imate u vašoj kuhinji?

Mineral koji se smatra eliksirom mladosti je magnezijum, a njegova moć je izvanredna kada je u pitanju očuvanje zdravlja i vitalnosti.

Prema stručnjaku dr. Marku Hajmanu, ključ je u dobrim navikama poput redovnog vežbanja i konzumiranja hranljivih obroka. Dr. Hajman, koji izgleda gotovo dve decenije mlađe od svojih 64 godine, ističe da je magnezijum nešto čega se nikada ne odriče, piše mondo.rs.

Magnezijum je neophodan za brojne funkcije u telu, uključujući zdravlje srca, proizvodnju energije, metabolizam i san. Nedostatak magnezijuma može dovesti do raznih problema, poput promena raspoloženja, nesanice, umora i visokog krvnog pritiska.

Da biste osigurali dovoljne količine magnezijuma u ishrani, preporučuje se konzumiranje namirnica poput krstašica (spanać, brokoli, kelj), ekstra devičanskog maslinovog ulja, oraha (indijskih oraha, badema), bobica (borovnica, kupina) i zelenog čaja.

Ove namirnice, bogate fitonutrijentima, antioksidantima i zdravim mastima, igraju ključnu ulogu u očuvanju zdravlja i produženju životnog veka, po mišljenju dr. Hajmana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.