U trendu

Najbolji doručak za mršavljenje: Doktor tvrdi da je caka samo u 1 namirnici!

Mnogima je doručak najvažniji obrok u toku dana, ali retko ko ima vremena da mu se zaista posveti i spremi ono što je potebno organizmu.

Majkl Mozli, stručnjak za ishranu, smatra da idealan doručak za mršavljenje i pokretanje metabolizma uvek podrazumeva jaja.

“Kuvana jaja, poširana, kajgana ili ukusan omlet – svakako će vas duže držati sitim u poređenju sa žitaricama ili tostom”, navodi on.

“Ovakav doručak ima malo kalorija i sadrži mnogo visokokvalitetnih proteina, plus druge hranljive materije poput vitamina D i selena”, dodaje.

Za one koji žele da jaja kombinuju sa nečim, ovaj stručnjak za ishranu navodi da je punomasni jogurt jedna od odličnih opcija za doručak, uz jaja.

“Odaberite običan punomasni grčki jogurt i dodajte bobičasto voće, kao što su kupine, jagode ili borovnice, ili ubacite malo orašastih plodova i malo cimeta. Jaja su takođe veoma ukusna i u kombinaciji sa zelenilom i parmezanom ili dimljenim lososom”, objašnjava Mozli. Većina žitarica je, kaže on, „natrpana šećerom“,  a iz istog razloga treba izbegavati i peciva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar