U trendu

Odlučila je da jede 3 urme 12 dana: Nećete verovati kakve je rezultate dobila

Urme imaju neverovatnu hranljivu vrednost. Osim bakra, kalijuma, mangana, vlakana, magnezijuma i vitamina B6, sadrže skoro sve vitamine, tako da ih više ne morate uzimati kao suplemente.

Da li ste se ikada zapitali šta bi se desilo kada biste počeli da jedete urme svaki dan. Evo šta će se desiti u tom slučaju:

Urme poboljšavaju rad digestivnog trakta

Vaš probavni sistem će vam biti zahvalan ako jedete urme, posebno ako imate problema poput zatvora ili drugih problema. Nutricionisti preporučuju urme čak i za probleme poput hemoroida.

Urme ublažavaju bol

Magnezijum je poznat po tome da deluje protivupalno i urme ga imaju u velikim količinama, pa može da ublaži bol i pomogne kod otoka, ali i da smanji upalu arterija i rizik od srčanih oboljenja, kao i Alchajmerove bolesti, artritisa itd.

Urme su veoma zdrave za trudnoću

69 žena koje su testirane imale su manje bolova tokom porođaja jer su konzumirale urme.

Urme za visok krvni pritisak i moždani udar

Visok nivo magnezijuma u ​​njima pomaže kada su u pitanju problemi sa visokim krvnim pritiskom. Kalijum takođe pomaže u snižavanju visokog krvnog pritiska.

Bolja funkcija mozga

Sprovedena su mnoga istraživanja koja su proučavala efekat ekstrakta urme na zdravlje mozga. Utvrđeno je da kada imate dovoljno vitamina B-6, vaš mozak radi bolje.

To znači da možete više da se fokusirate i obrađujete informacije. Urme čine mozak spremnim za učenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.