U trendu

Ovaj napitak će spasiti vaše telo od prehlade i pomoći vam da smršate: Potrebna su samo 2 sastojka

Dve namirnice teraju prehladu, a pomažu i u mršavljenju

Snažan imuni sistem i održavanje zdrave težine jesu osnovni aspekti opšteg blagostanja. Zamršena veza između imuniteta i gubitka težine često uključuje faktore kao što su zapaljenje i oksidativni stres. Antiinflamatorna pića, bogata antioksidansima, pojavila su se kao moćni saveznici u podršci imunitetu i kontroli težine.

Sok od šargarepe i đumbira ističe se kao moćan eliksir koji može znatno doprineti i jačanju imuniteta, ali i gubitku težine. Prepuna antioksidansa, ova živahna mešavina dobijena od šargarepe i đumbira pruža hranljivi podsticaj koji podržava odbranu tela od bolesti i upala.

Osim osnovne verzije recepta, koja uključuje u sokovniku isceđene šargarepu i đumbir, postoje i verzije s dodatkom citrusa (limuna i pomorandže) i jabuke, koji takođe doprinose jačanju imuniteta.

Dobrobiti šargarepe

Šargarepa ne samo da popravlja vid i da je antikancerogena, ona kožu čini mladom i zdravom. Takođe, dobra je za srce, zube i desni, čisti telo i štiti od srčanog udara.

Lekoviti koren đumbira

„Đumbir sadrži bioaktivna jedinjenja kao što je gingerol, za koji se pokazalo da smanjuju upalu i poboljšavaju imuni odgovor. Šargarepa i đumbir su takođe puni vitamina i minerala, posebno vitamina C i A. Vitamin C je posebno poznat po jačanju imuniteta, ima sposobnost da podrži odbranu tela od infekcija“, kaže Grin.

Đumbir ublažava želudačne tegobe i nadutost, stimuliše sekreciju mukusa, ublažava kašalj i olakšava bol u grlu. Poseduje antibakterijska, antigljivična i antitoksična svojstva, zbog čega se koristi kao prevencija gripa i prehlade.

On takođe ima antihistaminsko delovanje i zbog toga se koristi kod alergija, ima protivupalna svojstva zbog kojih se koristi kod lečenja reumatoidnog artritisa, osteoartritisa i drugih bolesti mišićno-koštanog i vezivnog tkiva. Hemijski sastojci koje sadrži đumbir su korisni u sprečavanju procesa biosinteza prostaglandina, koji je odgovoran za nastanak upale.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar