Ove četiri jeftine namirnice pomažu da smršate: Jedite ih što više

Sada je pravo vreme da uključite ove namirnice u svakodnevnu ishranu i dovedete svoju liniju do savršenstva…

Hrana sa niskim glikemijskim indeksom je ključna komponenta opšteg blagostanja. Sporije se vari i apsorbuje, što znači da se duže osećamo siti kada ga pojedemo.

Ishrana bogata ovim namirnicama pomaže u kontroli telesne težine tako što povećava osećaj sitosti i smanjuje unos kalorija, a istovremeno stabilizuje nivo šećera u krvi, što je važno za dijabetičare.

Koja hrana pomaže u gubitku težine, održavanju zdravog holesterola i nivoa šećera u krvi? Nutricionista Varsha Khatri podelila je svoja četiri omiljena izbora sa SheFinds-om.

Mahunarke

Pored toga što imaju prirodno malo zasićenih masti i pune rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana, mahunarke su odličan izvor biljnih proteina. Uključivanje mahunarki, kao što su pasulj, leblebija i sočivo, u ishranu može pomoći u smanjenju holesterola i doprineti smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti.

Istraživanja pokazuju da mahunarke mogu oponašati efekte lekova koji ubijaju glad kao što su Ozempic i Vegovi.

Bobičasto voće

Bobice su bogate dijetalnim vlaknima, uključujući rastvorljiva vlakna kao što je pektin. Pektin usporava brzinu kojom se šećer apsorbuje u krvotok, pomažući u kontroli nivoa šećera u krvi.

Ovas

Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, ovas povećava sitost. Ovas takođe sadrži beta-glukan, rastvorljivo vlakno za koje se pokazalo da snižava holesterol tako što se vezuje za žučne kiseline u telu.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi su dobar izvor vitamina, minerala, zdravih masti i dijetalnih vlakana. Ovi elementi pomažu u kontroli gladi i čine da se osećamo siti, čime se smanjuje mogućnost prejedanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.