U trendu

Ove namirnice ne bi trebalo da jedete posle 19 sati

Kasna večera može biti opasna po zdravlje, to je nešto što nam svi govor. Pa, opet, mi smo narod koji voli da jede uveče. Ukoliko se ipak odlučite da jedete nakon 19 časova, onda izbegavajte sledeće namirnice.  Kako prenosi zenasamja, ove ne bi trebalo da jedete poslije 19 sati:

Pržena hrana

Masna, teška hrana je, očito, puna kalorijam i masnoća, ali i teško se vari, zbog čega se ujutro možete osećati umorno i tromo, odnosno nenaspavano. Ako ste gladni, umesto kalorične, masne hrane izaberite manji sendvič od beskvasnog hleba sa ćuretinom.

Crveno meso

Kao i masna hrana, i crveno meso se teško vari zbog čega bi vam mogao biti problem zaspati. Crveno meso je najgori izbor hrane posle 19 sati, ali i velika porcija piletine imaće isti loš učinak. Ne morate u potpunosti izbegavati belančevine, samo pazite da jedete bezmasno meso u malim količinama, poput ćurećih prsa ili šoljice jogurta.

Začinjena hrana

Uživanje u ljutoj i začinjenoj hrani iza 19 sati može vas koštati dobrog sna. Osim toga, (pre)začinjena hrana uzrokuje nadutost i probavne smetnje, naročito ako pola sata nakon konzumiranja takve hrane legnete u krevet.

Testo

Svi oblici testa su puni ugljenih hidrata i njih bi trebalo konzumirati samo ako ćemo nakon toga imati fizičku aktivnost.

Šećer i kofein

Šećer i kofein mogu uzrokovati nemiran san. Npr. čokolada sadrži i jedno i drugo i ona nas ne čini sitijima, pa ako žudite za čokoladom, ne mora značiti da ste gladni, nego da jednostavno imate potrebu za slatkišima. Bolji izbor biće topli čaj ili čaša čokoladnog mlijeka sa niskim procentom masnoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar