U trendu

Pijte ih svako jutro: Maslinovo ulje i limun čudo su za čišćenje tela, prava protivupalna bomba

Maslinovo ulje i limun su svaki za sebe jako zdravi, ali u kombinaciji čine univerzalni lek protiv svakakvih tegoba, a uopšteno čine čuda za organizam i preventivu bolesti.

Limun je namirnica bogata vitaminom C koja je već poznati sastojak u borbi protiv bolesti, nezi kože, a pomaže i kod smanjivanja lošeg holesterola.

Maslinovo ulje je bogato vitaminom E, antioksidansima i mastima koje pomažu kod mnogih hroničnih bolesti srca, jetre i mnogih drugih. 

Zajedno ove dve namirnice čine protivupalnu bombu koju bi trebalo konzumirati svakog dana.

U nastavku saznajte kako deluje ova kombinacija i kako je konzumirati.

Jutarnja rutina 
Napitak za čišćenje jetre vrlo je jednostavan. Sve što vam je potrebno je kašičica isceđenog limuna i maslinovog ulja, koje pomešate i popijete svako jutro, na prazan želudac. Nakon toga možete doručkovati.

Vaša će koža izgledati bolje, nestaće podočnjaci kao i problemi s probavom.

Pomažu kod zatvora
Započnite dan s čašom vode pomešane sa limunovim sokom i dve kašike maslinovog ulja. Ne samo da će izlečiti zatvor nego će i ojačati imunitet.

Čiste organizam
Antioksidansi i polifenoli u maslinovom ulju i limunovom soku mogli bi se nazvati „čišćenjima“ jer neutrališu ili „čiste“ štetne slobodne radikale, koji inače uzrokuju oštećenje ćelija i mogu doprineti bolestima.

Prevencija stvaranja žučnih kamenaca
Konzumacija zdravih masnoća, poput maslinovog ulja, može pomoći u sprečavanju žučnih kamenaca redovnim skupljanjem i pražnjenjem žučnog mehura. Nedostatak vitamina C takođe se povezuje s povećanim rizikom od razvoja žučnih kamenaca. Vitamin C može inhibirati kristalizaciju holesterola pretvarajući ga u žučne kiseline, čime sprečava stvaranje žučnih kamenaca.

(24sata.hr/Lara Krajcar)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.