Pila je kefir svako jutro tačno 30 dana: Već nakon 1 nedelje uočila je promene kakvim se nije nadala

Beograđanka koja je pila kefir svako jutro, 30 dana, otkrila je kakve promene je uočila.

Zahvaljujući nutritivnim vrednostima koje sadrži, kao što su proteini, vitamini B, kalijum i kalcijum, kefir je jedna od omiljenih namirnica mnogih ljudi upravo zbog svojih zdravstvenih prednosti.

Ono čime je kefir posebno bogat su probiotici koji mogu da pomognu u poboljšanju odnosa zdravih bakterija u gastrointestinalnom traktu i lečenju probavnih tegoba i vaginalnih infekcija, kao i sprečavanju mogućih infekcija urinarnog trakta.

Domaći kefir je neuporedivo bolji od kupovnog, a jedna Beograđanka otkrila je način na koji ga ona sprema kao i rezultate koji su nastali kao posledica svakodnevnog ispijanja kefira.

Način na koji ga je pravila:

Svako veče sam cedila kefir kroz plastičnu cediljku u kojoj su ostajala kefirna zrnca.

Zatim sam ta zrnca ispirala ispod mlaza hladne tekuće vode dok ih dobro nisam oprala od mleka i naslaga usirenog mleka.

Kada se kefirna zrnca dobro isperu, stavljaju se u staklenu teglu, pa se potom prelivaju slatkim kravljim ili mlekom od koze koje je prethodno ugrejano na sobnoj temperaturi.

Tako potopljena zrnca se pokriju pamučnom krpom i ostave na neko tamno mesto u kući naredna 24 sata. Nakon 24 sata, kefir se procedi i popije.
Veoma je važno da se kefir ne stavlja na sunce i u frižider, te da ne dolazi u dodir sa metalom. Mešajte ga plastičnom, drvenom ili keramičkom kašičicom.

Mesec dana je trajala moja kura ispijanja kefira svakodnevno. Doručak i ručak su mi bili uobičajeni, dok sam za večeru pila jednu šolju od 250 ml sveže ceđenog kefira. Nakon nedelju dana sam osetila poboljšanje, tj. ubrzanje metabolizma, dodatnu energiju i neku vrstu svežine nakon svakog gutljaja ovog napitka.

Višak kilograma je nestao

Druge nedelje sam primetila da su mi pantalone nešto malo „komotnije“ u struku, a treće nedelje sam uvidela da mi je stomak znatno tanji. Vaga je pokazala 3 kilograma manje!

S obzirom na to da ništa nisam menjala u ishrani, sem dodatka kefira, ove „dobrobiti“ sam pripisala isključivo njemu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.