U trendu

Samo dve šolje ovog super-moćnog napitka dnevno čiste telo od svih toksina i jačaju imunitet

Brz tempo života i neredovna ishrana primorali su nas da se više posvetimo svom zdravlju. To možda i nije tako loše, jer naše zdravlje verovatno vapi za pažnjom.

Kada dugo vremena konzumirate nezdravu hranu, organi za prečišćavanje, jetra i bubrezi, nisu u stanju da eliminišu sve toksine, pa se toksini zadržavaju u organizmu kao masne naslage.

Svaki proces detoksikacije organizma podrazumeva unos velike količine tečnosti. Na prvom mestu svakako je voda, ali i prirodni, sveže ceđeni sokovi.

Pronašli smo recept za jedan takav “detoks napitak”.

U pitanju je zeleni šejk.

Potrebno je: 250 g spanaća; 1 limun; 1 pomorandža; malo đumbira; 1 zaleđena banana; 200 ml bademovog ili kokosovog mleka; nekoliko kockica leda.

Priprema: Voće očistite, bananu i đumbir isecite na kriške i sve sastojke stavite u blender. Prvo sipajte mleko i spanać pa ostatak namirnica.

Blender uključite na najmanju brzinu kako bi se prvo izmiksovali mleko i spanać. Ubrzo će led i banana da se spuste na dno (što će prouzrokovati buku), a onda će i ostale namirnice da im se pridruže. Tada pojačajte brzinu na blenderu, čekajte još nekoliko trenutaka da biste se uverili da su se spanać i đumbir potpuno samleli. Blendirajte dok ne dobijete potpuno homogenu smesu.

Jednu čašu zelenog šejka popijte ujutro, a drugu ostavite za popodne.

Preporučuje se da pijete nekoliko dana zaredom kako bi imalo efekta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar