Super-moćan napitak kojim ćete kao od šale očistiti vaše telo od toksina: Jača i imunitet

Vreme je da obradujete svoj organizam tako što ćete ga očistiti od svih tih silnih toksina

Brz tempo života i neredovna ishrana primorali su nas da se više posvetimo svom zdravlju. To možda i nije tako loše, jer naše zdravlje verovatno vapi za pažnjom.

Detoksikacija organizma preporučuje se nekoliko puta godišnje, naročito posle praznika kada je većina nas uživala u nezdravoj hrani i piću.

Kada dugo vremena konzumirate nezdravu hranu, organi za prečišćavanje, jetra i bubrezi, nisu u stanju da eliminišu sve toksine, pa se toksini zadržavaju u organizmu kao masne naslage.

Pronašli smo recept za jedan takav “detoks napitak”. U pitanju je zeleni šejk.

Potrebno je: 250 g spanaća; 1 limun; 1 pomorandža; malo đumbira; 1 zaleđena banana; 200 ml bademovog ili kokosovog mleka; nekoliko kockica leda.

Priprema: Voće očistite, bananu i đumbir isecite na kriške i sve sastojke stavite u blender. Prvo sipajte mleko i spanać pa ostatak namirnica.

Blender uključite na najmanju brzinu kako bi se prvo izmiksovali mleko i spanać. Ubrzo će led i banana da se spuste na dno (što će prouzrokovati buku), a onda će i ostale namirnice da im se pridruže. Tada pojačajte brzinu na blenderu, čekajte još nekoliko trenutaka da biste se uverili da su se spanać i đumbir potpuno samleli. Blendirajte dok ne dobijete potpuno homogenu smesu.

Jednu čašu zelenog šejka popijte ujutro, a drugu ostavite za popodne. Preporučuje se da pijete nekoliko dana zaredom kako bi imalo efekta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.