U trendu

Svako jutro je pila vodu sa limunom pre doručka: Evo šta joj se dogodilo sa telom posle 7 dana

Ovaj napitak pruža ogromne prednosti za vaše celokupno zdravlje

Pijenje vode na tašte ima određene benefite za organizam. Ali kada u 2,5 dcl vode dodamo pola isceđenog soka od limuna, tada nastaju očiglednije promene.

Dobro je poznato kakvi su benefiti limuna kada je u pitanju zdravlje i da u sebi sadrži vitamine. Ali se pitamo da li pijenje vode sa limunom zaista daje dobre efekte za organizam?

To je odlučila da proveri Đanluka Roso, koja je pristala na izazov da nedelju dana pije samo vodu sa limunom. Verovatno ste i sami čuli o brojnim lekovitim sastojcima limuna koji se spominje i kao prirodni antibiotik, ističe da njegova blagodat za imunitet, prirodni je antiseptik i pomaže da se ublaže glavobolja i menstrualni bolovi.

Pojedinci tvrde da im voda sa limunom pomaže da očiste lice od akni. Roso je nedelju dana pila 2.5 dcl vode sa pola isceđenog limuna ujutru na tašte. Kaže da je već pred kraj nedelje primetila da joj je koža čistija i svetlija.

– Neki recepti koje sam pronašla kažu da voda treba biti topla, ali mi je to, iskreno, bilo bljutavo pa sam se odlučila za svežiju varijantu, a na moje iznenađenje, brzo sam videla rezultate. Lice mi se očistilo od bubuljica, čak i od manjih tamnih pigmentacijskih mrlja i koža mi je bila gotovo besprekorna: bez upala ili viška sebuma i bez novih tamnih mrlja. Osim toga, postala je i puno mekša na dodir i dosta svetlija – piše Ruso za Insajder.

Inače, voda s limunom jedan je od načina za unošenje potrebne količine C vitamina i za povećanje hidratacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)