U trendu

Svakog jutra jela je semenke lana sa jogurtom, a posle dve nedelje bila je šokirana rezultatima

Verovatno ste čuli za odevne predmete napravljene od lana, ali da li ste znali da ova biljka daje jednu od najhranjivijih namirnica na svetu?

U pitanju su lanene semenke, a to je potvrdila i jedna žena koja se pozitivno iznenadila rezultatom.

U nastavku teksta vam prenosimo njeno iskustvo.

Kada sam bila mlađa uopšte nisam vodila računa o tome šta jedem, niti sam posebno uživala u hrani. Međutim, u studentskim danima sam počela da jedem mnogo brze hrane, grickalica. Kada sam počela da radim i odselila se od roditelja, tada su tek počeli problemi. Želela sam da pripazim šta jedem, ali bio mi je problem da nađem vremena, da se organizujem i da nađem volje“.

Tada su već kilogrami počeli da se gomilaju, a moj organizam je sve teže podnosio lošu hranu. Znala sam da moram nešto da promenim… kao i svi drugi u eri kompjutera, odlučila sam da potražim na internetu rešenje za svoj problem.

Nisam ljubitelj jabukovog sirćeta i limuna, pa mi takvi recepti nisu bili interesantni, ali sam zato našla i jedan recept sa lanom!

Nikada pre nisam jela te čudne semenkice i nisu mi izgledale posebno privlačno… Ipak, odlučila sam da probam! Recept po kome se one ostave preko noći pa se jedu kao neka sluzava masa ujutru nije dolazio u obzir.

Zbog toga sam kupila mleveni lan, jer on može lako da se svari, za razliku od celih semenki, a možete da ga nađete u bilo kojoj bolje opremljenoj prodavnici i zdravoj hrani. Svakog jutra sam jela šolju jogurta sa kašikom mlevenog lana i ubrzo sam primetila da mi je stolica redovnija, stomak manje naduven, a gasovi više nisu bili problem.

Ne samo to, posle dve nedelje sam bila prijatno iznenađena kada sam stala na vagu i shvatila da sam izgubila dva kilograma!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.