U trendu

3 napitka koja uništavaju koronu i grip

Tri napitka mogu da gotovo u potpunosti unište virus korona kod ljudi, objavili su nemački istraživači sa Univerziteta Ulm.

Nemački naučnici sa Instituta za molekularnu virusologiju Univerzitetskog medicinskog centra u Ulmu, istraživali su na koji način namirnice koje se koriste svakodnevno mogu da utiču na širenje virusa korona, ali i gripa.

Kako su naveli, respiratorni virusi inicijalno inficiraju nosnu i usnu duplju, gde se umnožavaju, izazivaju simptome i mogu se odatle preneti na druge ljude.

Prema njihovim nalazima, prevencija inicijalne infekcije ili smanjenje koncentracije virusa u nosnoj i usnoj šupljini mogu da smanje širenje na druge, ali i da ublaže simptome i širenje na pluća.

Naučnici su u nedavno objavljenom istraživanju otkrili da sok crnoplodne aronije, sok od nara i zeleni čaj imaju značajnu antivirusnu ulogu protiv oba virusa, i gripa i korone.

Mešavina soka aronije i vode, kada se koristi za ispiranje grla, uništava 97 odsto virusa korona u usnoj duplji već posle pet minuta, navode nemački naučnici. Sok od nara i zeleni čaj ubijaju 80 odsto virusa posle jednog minuta ispiranja.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar