Ambasada RF: Nabavka vakcina nije u našoj nadležnosti

ZAGREB 9. februara (Tanjug) – Povodom brojnih pitanja građana Hrvatske i onih koji dolaze da se u Ambasadi Rusije u Zagrebu raspitaju o nabavci ruske vakcine protiv korona virusa i njenom korišćenju u Hrvatskoj, iz tog diplomatskog predstavništva su saopštili da to nije u njihovoj nadležnosti.

„Ambasada Rusije u Hrvatskoj, kao diplomatsko predstavništvo u okviru svoje nadležnosti, ne sme se baviti nabavom/ isporukom /distribucijom/ prodajom vakcina. Za uvoz bilo kakvih lekova u Republiku Hrvatsku potrebne su odgovarajuće dozvole državnih tela i nadležnih institucija Evropske unije“, stoji u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Ambasade.

Navodi se da je Ambasada spremna da uloži sve svoje napore za intenziviranje bilateralnog dijaloga, kao i za maksimalno brzo rešenje pitanja isporuke vakcine ruske proizvodnje ako, kako kažu, budu imali inicijativu hrvatskih vlasti.

„Nažalost, do sada nismo dobili nikakav službeni zahtev od hrvatske strane u vezi s nabavkom ruske vakcine“, stoji u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.