Ana Ivanović i UNICEF donirali 35 respiratora Srbiji (foto)

Srpska teniserka Ana Ivanović je u saradnji sa UNICEF-om pomogla da se donira 35 novih respiratora za bolnice u našoj zemlji.

Kada se na to doda još 15 respiratora koji stižu zahvaljujući stalnim donatorima i nekolicini poznatih srpskih kompanija i banaka, to znači da u Srbiju stiže oprema vredna oko pola miliona dolara, odnosno ukupno 50 respiratora, saopštio je UNICEF.

Uz to kao donacija stižu i zaštitne maske i higijenski pribor, sve u borbi protiv korona virusa.

Upravo ove maske, zaštitna odela, naočare, rukavice, paketi zaštitne opreme za medicinske radnike, kao i 1.700 paketa higijenskih setova za decu i najranjivije čini deo donacije koji će prvi stići u našu zemlju u toku ove nedelje.

– Jedan od ključnih elemenata globalnog poziva UNICEF-a je da odgovori na krizne situacije svojom ekspertizom i operativnim iskustvom. UNICEF u Srbiji je brzom reakcijom doprineo naporima da se umanje efekti COVID-19 na živote dece, mladih ljudi i njihovih porodica – navodi se u saopštenju ove organizacije.

Podsećamo, Ana Ivanović je ambasadorka UNICEF-a već godinama i bila je to i pre nego što se oprostila od aktivnog bavljenja tenisom 2016. godine. Ova organizacija je naknadno objavila da će obezbediti još deset respiratora za pacijente zaražene COVID-19.

(Telegraf)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.