U trendu

Atanasković: Nastaviti unapređenje poslovnog okruženja

PRIJEPOLJE – Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je danas u Prijepolju, gde je obišla kompanije „Stileks“, „Ćatić company“ i „Star jela“, da je podrška resora koji vodi usmerena na unapređenje poslovne infrastrukture, razvoj preduzetništva i ka velikim investicijama.

Atanasković je rekla da je cilj ministarstva da se kroz dijalog sa predstavnicima privrede nastavi unapređenje poslovnog okruženja kako bi mogli dalje da šire posao i zapošljavaju novu radnu snagu, saopštilo je resorno ministarstvo.

„Želimo da čujemo sa kakvim se izazovima susreću, da promovišemo vidove podrške koju pruža Ministarstvo privrede, ali i da zajednički gradimo bolji privredni ambijent koji će omogućiti bolji život naših građana“, istakla je Atanasković.

Prema njenim rečima, zato su i organizovani obilasci privrednih subjekata.
„U razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava i privrednicima, na lokalu, možemo da vidimo šta je neophodno da se uradi kako bi unapredili svoje poslovanje, ali i da pokažemo primere dobre prakse, odnosno da pokažemo da u Srbiji može dobro da se posluje“, rekla je Atansković.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić rekao je da su upoznali ministarku sa funkcionisanjem privrede u toj opštini i zahtevima privrednika.

„Razgovarali smo o trendovima koje bi trebalo da pratimo, koji su to problemi koje moramo rešavati, koje su naše obaveze i zadaci, a gde može ministarstvo da nam pomogne“, rekao je Babić i zahvalio se ministarki na poseti.

Vlasnik kompanije „Stileks“, koja trenutno broji 70 zaposlenih, Esad Hodžić rekao je da poseta ministarke za njih predstavlja podsticaj i podstrek za još brži razvoj.

„To je pokazatelj i da država ozbiljno razmišlja i pravi strategiju o ovakvim, malim i srednjim preduzećima koja su u ovim krajevima pokazala da se razvijaju i zapošljavaju radnike uprkos pandemiji korona virusa“, rekao je Hodžić.

Posetu ministarke Atanasković pozdravili su i jedan od vlasnika porodične kompanije „Ćatić company“ Ismail Ćatić i vlasnik i direktor firme „Star jela“ Đorđe Ljujić.

Ćatić je rekao je da su ukazali ministarki na izazove sa kojima se privrednici susreću u toj opštini, posebno kada je reč o infrastrukturi, dok je Ljujić, čija kompanija trenutno zapošljava 140 radnika i u planu je da uposli još oko 100 njih, kao problem naveo nedostatak radne snage.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.