Australija bez novih slučajeva Kovid 19, popuštanje strogih m

APERT – U Pertu, četvrtom gradu po veličini u Australiji, danas su ukinute stroge mere zbog Kovid 19 nakon hitnog petodnevnog zaključavanja, a epidemiološka situacija je povoljna u celoj zemlji koja danas nije prijavila nove slučajeve lokalnog zaražavanja.

Zapadna Australija je zabeležila još jedan dan bez slučajeva lokalnog prenosa koronavirusa, i to je sada period od pet uzastopnih dana u kome nisu registrovane nove infekcije, što je omogućilo Pertu i drugim gradovima u ovom regionu da ukinu zaključavanje i postojeće mere ublaže, piše britanski Gardijan.

List navodi da je povoljna epidemiološka situacija prisutna u celoj zemlji i da Australija danas nije zabeležila nijedan slučaj lokalnog prenosa Kovid-19.

Popuštanje mera u Australiji omogućila su prisustvo publike konjskim trkama na hipodromu „Rojal Rendvik“ u Sidneju, ali pošto je masovna prodaja ulaznica obustavljena nakon povećanja slučajeva koronavirusa u decembru , ne očekuje se da će biti gužve na prvom takmičenju u sezoni, piše britanski list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.