Avio-kompanije svakodnevno otkazuju stotine letova

NJUJORK – Avio-kompanije širom sveta su nastavile da otkazuju stotine letova zbog problema sa osobljem obolelim od kovida-19, što remeti putovanja planirana za božićne praznike, koja su među najmasovnijim u godini.

FlajtAver, veb sajt za praćenje letova, navodi da je u subotu otkazano skoro 1.000 letova iz i u SAD, a dan ranije 690, prenosi AP.

Danas je otkazano više od 250 letova, ali se na sajtu FlajtAver ne navodi razlog.

Kompanije Delta, Junajted i Džet Blu saopštile su u petak da širenje omikron soja korona virusa izaziva probleme sa osobljem što posledično dovodi do otkazivanja letova.

„Ovo je bilo neočekivano“, rekla je portparolka kompanije Junajted Medi King o širenju omikron soja među osoobljem.

Prema sajtu FlajtAver, tri avio-kompanije su otkazale više od 10 odsto svojih letova planiranih za subotu, a kompanija Ameriken erlajns otkazala je više od 90 subotnjih letova što je oko 3 odsto od ukupnog planiranog broja.

Portparol kompanije Ameriken erlajns, Derek Vols, potvrdio je da su otkazivanja letova rezultat oboljevanja osoblja i „odlaska na bolovanje zbog infekcija korona virusom“.

Evropske i australijske avio-kompanije su takođe bile primorane da otkazuju svoje letove tokom praznične sezone zbog istih problema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar