U trendu

Bajden ne namerava da Britaniji nameće svoje stavove

LONDON – Američki predsednik Džo Bajden ne namerava tokom posete Britaniji da nameće svoje stavove i rešenja u vezi sa Severnom Irskom i ne bi želeo da nastupi konfrontacijski ili kontradiktorno u vezi s tom temom.

„Američki predsednik nije došao u Britaniju da drži predavanja britanskom premijeru Borisu DŽonsonu, već da saopšti svoja uverenja i stavove u vezi održanja mira u Severnoj Irskoj,“ rekao je Rojtersu američki zvaničnik pod uslovom da mu se ne otkriva identitet.

Britanski premijer Boris Džonson i američki predsednik Džozef Bajden izneće danas tokom razgovora u Londonu zajedničku viziju za „održivi globalni oporavak“ od pandemije korona virusa.

Uoči sastanka iz Dauning strita je saopšteno da će se sagovornici fokusirati na klimatske promene, bezbednost, globalni trgovinski sistem i odbranu demokratije, a pozabaviće se i pitanjima kako da se bezbedno putuje po svetu.

Najavljeno je da će se razgovarati i o Severnoj Irskoj, neslaganjima EU i Velike Britanije oko implementacije Bregzit protokola i drugim temama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.