Bajden odlučio: General Lojd Ostin biće na čelu Pentagona

VAŠINGTON – Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden je izabrao penzionisanog generala Lojda Džej Ostina za novog ministra odbrane, prenosi Rojters pozivajući se na upućene izvore i Politiko koji je prvi preneo ovu vest.

Penzionisani general Ostin, koji je komandovao trupama SAD na Bliskom Istoku pod predsednikom Barakom Obamom, bio bi prvi Afroamerikanac na ovoj poziciji.
Ovaj izbor je u izvesnom smislu iznenađenje, jer je do sada kao najozbiljniji kandidat za ovu poziciju važila Mišel Flernoj, veteranka Pentagona, koja bi bila prva žena na čelu ministrastva odbrane.

Džo Bajden koji na dužnost stupa 20.januara izabrao je i članove svog zdravstvenog tima koji će prevoditi administraciju u borbi sa korona virusom, kalifornijskog državnog tužioca Ksaviera Beseru za svog zdravstvenog sekretara i stručnjaka za zarazne bolesti dr Rošel Valenski, da predvodi Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Ranije je dr Entoni Fauči, dugogodišnji direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, pozvan je da preuzme dužnost Bajdenovog glavnog medicinskog savetnika, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.