Bajić najavio mogućnost strožih zaštitnih mera u CG

PODGORICA – Ministarstvo zdravlja Crne Gore razmatraće danas predlog Instituta za javno zdravlje o uvođenju strožih epidemioloških mera za sprečavanje širenja zaraze korona virusa, najavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić.

Bajić je gostujući u emisiji „Boje jutra“ naTV Vijesti rekao da je stopa kumulativne incidence visoka u Budvi, Tivtu, Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Kotoru, Herceg Novom i Ulcinju.

„Ti gradovi su i dalje kritični“, rekao je Bajić ne isključujući mogućnost uvođenje strožih mera u ovim gradovima.

Prema njegovim rečima, da bi se sprečilo širenje zaraze najbolje bi bilo, kaže, da se sve zatvori, jer se mere ne poštuju posebno u ugostiteljskim objektima.

Govoreći o donaciji Srbije, Bajić je rekao da će prvi kontingent od 2.000 vakcina stići večeras u 18 časova na podgorički aerodrom.

Podsetio je da je napravljena nacionalna strategija za imunizaciju i da su u prioritetnoj grupi štićenici domova za stare i institucija za smeštaj lica sa težim poremećaja razvoja i osobe koje brinu o tim licima.

U drugoj prioritetnoj grupi su zdravstveni radnici i oosbe starije od 80 godina….

Bajić, kako prenosi portal Vijesti, nije želeo da licitira datumima dolaska vakcina drugih proizvođača, a građani će, kazao je, o svemu biti blagovrememo obavešteni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.