Bangkok uvodi nove mere zatvaranja zbog rasta obolelih

BANGKOK – Tajlandski glavni grad Bangkok zatvoriće sve obrazovne ustanove i još neke objekte na dve nedelje nakon novogodišnjih praznika, kao novu meru smanjenja okupljanja, u cilju suzbijanja i kontrole rastućeg talasa pandemije korona virusa u zemlji.

Tajland je danas potvrdio 279 novih slučajeva korona virusa, od kojih je većina povezana s klasterom među radnicima migrantima na veletržnici morskih plodova u provinciji Samut Sakhon, južno od Bangkoka, a drugi klaster povezan je sa ilegalnim kockarnicama u istočnoj provinciji Raiong.

Ovi novi klasteri počeli su da se šire na Bangkok, što je gradsku vlast primoralo da pooštri mere za suzbijanje širenja virusa, prenosi Rojters.
„Počinjemo da otkrivamo nove slučajeve povezane sa studentima i đacima,ali i nekim uslužnim preduzećima, pa smo odlučili da zatvorimo još neka mesta“, rekao je portparol gradske uprave u Bangkoku.

Sve škole, domovi za mlade i stare, predškolski i vaspitni centri biće zatvoreni od 4. do 17. januara, dok će ostali javni objekti, uključujući zabavne parkove, igrališta, javna kupatila i salone za masažu, biti zatvoreni od subote, precizirali su čelnici grada.

Tajland je danas prijavio dva nova smrtna slučaja od korona virusa, a ukupan broj zaraza do sada iznosi 7.163, a 63 osobe su zvanično preminule od posledica bolesti, od izbijanja epidemije prošlog januara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.