U trendu

Beč poostrava mere – „2G plus” u noćnoj gastronomiji

BEČ – Vlasti Beča donele su odluku o daljem pooštravanju epidemioloških mera zbog sve dramatičnijeg rasta broja novozaraženih korona virusom.

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig, koji je ujedno I guverner pokrajine, saopštio je da se uvodi takozvano “2G plus” pravilo u noćnoj gastronomiji I kod manifestacija sa više od 25 osoba.

To pravilo znači da noćnoj gastronomiji I manifestacijama sa više od 25 osoba pristup imaju samo osobe koje su vakcinisane, ili preležale kovid19, ali uz negativan PCR test.

To pravilo važiće i za sve sportske i kulturne manifestacije.

Pored toga, odlučeno je da se osobe koje su primile dve doze vakcine mogu vakcinisati trećom, buster dozom već posle četiri, umesto šest meseci.

Takođe se proširuje i obaveza nošenja maski tipa više zaštite FFP2 na sve zatvorene prostore, na radnom mestu ukoliko postoji kontakt sa drugim osobama.

Dalje je najavio da će najavljena vakcinacija dece od pet do 11 godina početi u ponedeljak, i da prijava kreće već od sutra.

Deca će biti vakcinisana isključivo vakcinom Biontek-Fajzer.

„Dinamika razvoja infekcije je i u Beču velika, zbog čega su potrebne dodatne mere”, istakao je gradonačelnik u saopštenju.

On je najavio da će dodatne mere stupiti na snagu tokom iduće nedelje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar