Beogradski maraton zbog koronavirusa odložen za 18. oktobar

BEOGRAD – Beogradski maraton, 33. po redu, koji je trebalo da se održi 26. aprila, zvanično je danas odložen za 18. oktobar zbog koronavirusa.

„Na današnjem sastanku predstavnika Grada Beograda i organizatora Beogradskog maratona, dogovoreno je da se najveća međunarodna tradicionalna sportska manifestacija u našoj zemlji – 33. Beogradski maraton, koja je trebalo da bude održana 26. aprila – zbog pandemije koronavirusa proglašene od strane Svetske zdravstvene organizacije i vanrednih mera Vlade Republike Srbije koje sprovodi i Grad Beograd, a u cilju zaštite stanovništva od Korona virusa – odlaže se za nedelju 18. oktobra 2020. godine, termin koji je usaglašen i sa AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka)“, navodi se u saopštenju Beogradskog maratona.

Kako se ističe, zdravlje trkača, volontera, gledalaca i učesnika u organizaciji su na prvom mestu i stoga će odgovorno i ozbiljno slediti sva uputstva nadležnih, stručnih službi i institucija kako bis na vreme i na pravi način koordinisali sve predstojeće aktivnosti.

„Mi kao organizatori, zajedno sa Gradom Beogradom i Republikom Srbijom nastavljamo sa redovnim aktivnostima i pripremama za održavanje 33. Beogradskog maratona kako bi ova izuzetno značajna manifestacija još jednom opravdala poverenje rekordnog broja do sada prijavljenih učesnika, partnera i institucija uključenih u organizaciju i na najbolji način promovisala Grad Beograd i Republiku Srbiju“.

„Sa današnjim danom prijavljeno je preko 6.000 učesnika, uključujući preko 1.200 učesnika iz 57 zemalja sveta. Svi oni, kao i bar 3.000 novih učesnika i gostiju koje očekujemo na ovogodišnjem događaju veruju da će i 33. Beogradski maraton 2020. biti festival zdravlja, trčanja, zabave i opšteg zadovoljstva – baš kao i u 32 prethodna izdanja“, poručuju iz Beogradskog maratona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.