U trendu

BG:Podrška romskoj nacinalnoj manjini oko vakcinacije

BEOGRAD – Pripadnicima romske nacionalnosti koji žive u Beogradu u novoformiranim naseljima i stanovima za socijalno stanovanje ponuđena je pomoć oko prijavljivanja za vakcinaciju protiv korona virusa, a dobile su je 102 osobe, koje su se izjasnile da žele da se vakcinišu.

U toku prethodne nedelje, zaposleni iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu obišli su romske porodice koje žive u socijalnim stanovima, kako bi razgovarali sa njima i pomogli pri prijavljivanju preko portala eUprava, ukoliko postoje zainteresovani za vakcinaciju, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

„Na ovaj način, nastojimo da pružimo podršku pripadnicima romske nacionalnosti. Naša namera je da Romi budu ravnopravni članovi društva i uživaju sve pogodnosti kao i ostali članovi društva. Od ukupno 426 ljudi, prijavilo se 102 lica, koja su se izjasnila da žele da prime vakcinu“, rekla je Stanisavljević, navodi se u saopštenju Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Dodaje se da taj sekretarijat ostvaruje saradnju sa svim nadležnim institucijama u cilju poboljšanja uslova života romske populacije koja živi na teritoriji Beograda i pruža svu neophodnu pomoć i podršku, u skladu sa Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite grada Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.