U trendu

BG: Za vikend kontrolisano više od 100 objekata, 7 zatvoreno

BEOGRAD – U Beogradu je tokom vikenda kontrolisano više od 100 ugostiteljskih objekata, a u sedam nisu poštovane mere za borbu protiv korona virusa, odnosno radili su van propisanog radnog vremena, izjavio je danas pomoćnik načelnika Komunalne milicije Ranko Šekularac.

On je Tanjugu rekao da je Komunalna milicija naložila zatvaranje tih objekata, kao i druge mere u skladu sa svojim ovlašhenjima.

Primetno je, ukazuje, da sa poboljšanom epidemiološkom situacijom i povećanim brojem vakcinisanih polako opada svest građana, naročito privrednih subjekata koji vrše ugostiteljske usluge, o tome koliki problem i rizik nose okupljanje i rad van propisanog radnog vremena.

„Nažalost, možemo da konstatujemo da lagano dolazi do opuštanja, ali Komunalna milicija je tu da pre svega preventivno, a onda i represivno, reaguje, uspostavi komunalni red, ali i učini sve kako bi se širenje korona virusa predupredilo“, rekao je Šekularac.

Istakao je da je na terenu dnevno oko 20 patrola Komunalne milicije i da se kontrola vrši u svim delovima grada.

„Težište jeste na lokacijama koje su i ranije bile problematične kada su u pitanju ugostiteljski objekti, odnosno uža zona centra grada i centralne gradske opštine, ali kontrolu vršimo i u prigradskim opštinama“, rekao je Šekularac.

Apelovao je na građane da se pridržavaju propisanih mera i zaštite svoje i zdravlje drugih.

„Da odgovornost koju smo imali u proteklom periodu zadržimo do momenta kada epidemiološka situacija zaista bude povoljna. Imaćemo prostora i za izlaske i za proslave, ali siguran sam da nećemo imati prostora za novi život i priliku da zaštitimo svoje zdravlje“, ukazao je Šekularac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.