Bizarni slučaj u komšiluku: Sahranili majku, pa ih pozvali iz bolnice da dođu po telo

Apsurdna priča dogodila se porodici Šipušić iz Mraclina, sela u Hrvatskoj u blizini Velike Gorice. Svoju su 76-godišnju baku i majku ostavili u zagrebačkoj bolnici. Iz bolnice su im javili da je preminula, a nakon sahrane, nazvali ih da dođu po telo svoje majke.

„Moja majka je otišla 5. oktobra u bolnicu. U petak su me pozvali i rekli da je koronavirus ušao na odeljenje. U subotu je lekar koji je zamenio doktorku u samoizolaciji rekao da će majku morati da testiraju na virus i kasnije su nam javili da je pozitivna. U ponedeljak u pet sati ujutro su nam potvrdili da je umrla“, ispričao je Tomislav Šipušić, sin pokojne žene, za Dnevnik.hr.

Ćerka preminule, Tajana Ivanac rekla je da je bilo puno nelogičnosti koje se vide i u papirima. „Prvo, na papirima koje sam pogledala, na jednome piše da je umrla 25.10. u pet sati, a na drugome 26.10. u pola šest. Mene sada zanima u koje vreme i tačno od koje bolesti je moja majka preminula“, dodala je.

„Primio sam oko sedam sati ujutro poziv, nazvao me neko od osoblja bolnice i pitao da li sam ja sin pokojne Suzane, potvrdno sam odgovorio i onda je usledio šok jer su mi rekli da dođem po telo svoje majke koju sam već sahranio u sredu u dvanaest sati. Bio sam iznenađen, šokiran, nisam znao šta da kažem“, užasnut je bio Tomislav.

Nakon toga su mu iz bolnice rekli da ih nazove za tri minuta jer prvo moraju da provere sve u kompjuteru. „Nazvao sam ga i rekao je da je došlo do zabune. Kako se to može desiti, zabuna, pa nije moja majka broj, ona je osoba, tada živa,a sada mrtva“, zaključio je.

Kontaktirali su i direktora bolnice, prvo na ulici, a onda su otišli u njegovu kancelariju. „Izvadili su svu dokumentaciju u kojoj ima niz nelogičnosti, neke smo stvari tamo čuli koje ne bismo smeli da čujemo i zamoljeni smo da kažemo da se to u stvari ne radi, ali da će nama to omogućiti da nam bude lakše i da ne preduzimamo dalje korake“, nastavila je Tajana.

„Dakle ja sam danas dovedena zajedno sa svojim bratom i snajom pred čin da moram da identifikujem da li je moja mama u mrtvačnici, da li je još u mrtvačnici ili nije“, zgroženo je prepričala i za kraj tek rekla da su tražili od institucija da organizuju i izvrše iskopavanje da se oni uvere da li je zaista u tom grobu njihova majka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.