U trendu

Bliski Bajdenov saradnik testiran pozitivno na korona vireus

Bliski saradnik Džozefa Bajdena testiran je pozitivno na korona virus i otići će u karantin, rekla je sinoć portparolka izabranog predsednika SAD navodeći da se Bajden ne smatra kontaktom.

Sedrik Ričmond imenovan za savetnika Bele kuće imao je prve simptome u sredu i napravio je brzi test na korona virus koji je bio pozitivan. Drugi test uradjen juče je potvrdio dijagnostiku, rekla je Kejt Bedingfild.

Bajden je takodje juče testiran na kovid-19 i test je bio negativan, navela je ona u saopštenju.

Savetnik je učestvovao u utorak na sastanku sa Bajdenom u Atlanti u saveznoj državi Džordžiji ali nije imao bliži kontakt sa njim, rekla je ona, i dodala da on nije putovao sa Bajdenom i da su njihovi kontakti bili na otvorenom, sa maskama i trajali su manje od 15 minuta.

Sedrik Ričmod (47) biće u karantinu 14 dana i treba da pokaže dva negativna testa pre nego što se vrati na posao. Još dve osobe koje su bile sa njim u kolima prilikom odlaska u Džordžiju takodje su otišle u samoizolaciju.

Bajden (78) primenjuje više zaštitnih zdravstvenih mera od početka pandemije. Ograničava kretanja na strogi minimum, nosi masku, čak dve jednu preko druge u javnosti i redovno se testira. Rekao je da je spreman da se javno vakciniše čim bude mogao.

Više desetina saradnika i osoba bliskih predsedniku Donaldu Trampu i zaposlenih u Beloj kući zaraženo je korona virusom od koga je umrlo više od 310.000 ljudi u SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.