Borisov i troje ministara u samoizolaciji zbog korone

SOFIJA – Premijer Bugarske Bojko Borisov i troje ministara njegove vlade otišli su u samoizolaciju, nakon što su bili u kontaktu sa zamenikom ministra građevine Nikolajem Nankovom, koji je bio pozitivan na testu na korona virus.

Borisov je izjavio da je bio negativan na testu koji je odradio juče pre susreta u Sofiji sa Kejtom Kračom, predstavnikom američkog Stejt Departmenta za ekonomski razvoj, energiju i razvoj, preneo je Rojters.

Pored Borisova, u samoizolaciji su i ministar finansija Kiril Ananijev i ministarke građevine i poljoprivrede Petja Avramova i Dešislava Raneva.

Prethodno je Borisov informisan da je Nankov oboleo od kovid-19, zbog čega će ostati kod kuće dok zdravstveni radnici ne procene da li je slobodan da izađe iz karantina.

„Čekam instrukcije zdravstvenih radnika i do tada ću biti u samoizolaciji. Poslednji kontakt sa Nankovom sam imao u ponedeljak“, napisao je Borisov na Fejsbuku.

Bugarska beleži veliki porast dnevnog broja novih slučajeva korona virusa, a juče je zabeležno rekordnih 1.595 novozaraženih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.