U trendu

Borisov: Nećemo oklevati da ponovo uvedemo strože mere

SOFIJA – Broj novih slučajeva obolelih od kovid-19 u Bugarskoj i dalje raste, dok britanska varijanta virusa zaražava mlade ljude, zbog čega će biti uvedene dodatne mere ako bude potrebno, istaknuto je posle radnog sastanka bugarskog premijera Bojka Borisova sa ministrom zdravlja Kostadinom Angelovom i članovima nacionalne radne grupe za korona virus.

Angelov je prekinuo odsustvo (zbog učešća u predizbornoj kampanji) po nalogu premijera Borisova i u potpunosti se posvetio suzbijanju širenja korona virusa u Bugarskoj, izvestila je vladina služba za informisanje, prenela je BTA.

„Izbori dolaze i prolaze, ali (zaštita) života trenutno je najvažniji zadatak. Zbog toga se nećemo ustručavati da još jednom uvedemo strože mere, bez obzira na to koliko ekonomija i finansije trpe“, rekao je bugarski premijer.

Borisov je naglasio da su Bugari umorni od mera, da žele svoje socijalne kontakte, ali je dodao da su njega jer može da preuzme odgovornost za svoje odluke.

„Protivim se merama izdatim po naredbama, ali ako bolnice više ne budu mogle da primaju, mi ćemo nametnuti ograničenja“, rekao je Borisov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.