Božićna čestitka Ivanke Tramp je razbesnela sve (foto)

Ivanka Tramp je, kao i većina političara, na društvenim mrežama poželela svima srećan Božić. A onda je njena objava zapalila Tviter.

Ivanka Tramp je promenila veru kada se udala za svog sadašnjeg muža Džereda Kušnera i postala Jevrejka, ali je svejedno poželela svim svojim pratiocima srećan Božić.

Fotografija koju je Ivanka objavila uz čestitku je prilično standardna – na njoj su Ivanka, Džered i njihovo troje dece, a sa njima je i Ivankin otac, Donald Tramp, američki predsednik u odlasku.

Donald Tramp još uvek obavlja funkciju predsednika SAD posle izbora u novembru na kojima je izgubio od svog rivala, demokratskog kandidata Džoa Bajdena koji će biti inaugurisan 20. januara.

Na fotografiji koju je Ivanka objavila, njih šestoro se smeši ispred jelke u Beloj kući. Sve je naoko sasvim u redu. Ipak, ovo je bilo dovoljno da isprovocira ljude koji nisu mogli da na sličan način proslave Božić, upravo zbog mera i politika koje je doneo Donald Tramp.

Mnogi su ukazali na to da Ivanka, kao ćerka američkog predsednika i milijardera, nije svesna toga koliko je privilegovana u odnosu na “obične smrtnike” koje je teško pogodila Trampova politika.

Neki korisnici Tvitera su se osvrnuli na kontronerznu imigracionu politiku iz 2018. godine koja je dovela do toga da se deca imigranata razdvajaju od svojih roditelja i činjenice da se stotine njih još uvek drži u “kavezima” (takozvani kavezi zapravo su nastali još za vreme administracije Baraka Obame, iako je Bajden u više navrata negirao da se ti kavezi koriste za držanje dece i njihovih roditelja imigrant).

“Sigurno je lepo što tvoja deca nisu u kavezima”, poručio je jedan korisnik Tvitera.

Drugi su istakli i Trampovo otezanje sa paketom pomoći. U međuvremenu je Tramp potpisao paket pomoći zbog pandemije u iznosu od 900 milijardi dolara, čime je završena višednevna drama zbog njegovog odbijanja da potpiše predlog zakona koji je usvojen u oba doma Kongresa.

Nakon što je Tramp odustao od pretnje da će blokirati zakon i ipak ga potpisao, obnovljena je pomoć za milione nezaposlenih Amerikanca i sprečeno zatvaranje vladinih službi u ponedeljak u ponoć.

U trenutku kada je Ivanka objavila čestitku, milioni nezaposlenih Amerikanaca bili su u neizvesnosti, strahujući da neće dobiti neophodnu pomoć. Zato je Ivanki jedan korisnik poručio i da “kada ste već tu, možda da kažeš svom tati da potpiše je**ni paket pomoći”.

Neki su, očekivano, skrenuli pažnju i da milioni Amerikanaca ne mogu da praznike provedu sa svojom porodicom zbog koronavirusa, a da Trampovi i dalje ne nose maske.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.