U trendu

Bregu: Zapadnom Balkanu potreban zaokret na razvojnom putu

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu izjavila je danas da je ekonomijama Zapadnog Balkana potreban zaokret na svom razvojnom putu i da od akumulacije fizičkog kapitala treba da predje na put koji je zasnovan na akumulaciji znanja, saopštio je RCC.

Digitalne veštine su ključan odgovor na automatizaciju poslovnih procesa, i u tom smislu zajedno treba uložiti dodatni trud u korist gradjana Zapadnog Balkana, rekla je Bregu na Regionalnom razvojnom forumu za Evropu održanom danas putem interneta.   

Region je već počeo sa pripremama za period posle pandemije korona virusa kroz pripremu programa digitalne transformacije za 2021-2024. godinu s ciljem stvaranja temelja za regionalni jedinstveni digitalni prostor i Zapadni Balkan spremi za digitalno doba.

U pripremi regionalnog digitalnog programa treba koristiti više inovacija, razmišljanja izvan uobičajenih okvira, ali i razmišljanja usmerenih na digitalizaciju, dodaje se u saopštenju.

RCC će pomoći regionu da utvrdi nedostatke u pogledu povezanosti i tako pomogne boljem korišćenju sredstava Investicionog okvira za Zapadni Balkan u cilju povećanja ulaganja u digitalnu infrastrukturu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.