Britanci pohrlili u supermarkete u strahu od nestašica

LONDON – Britanci su danas pohrlili u supermarkete da nabave zalihe za Božić nakon što je uvođenje strožih restriktivnih mera zbog pandemije korona virusa dovelo do promene njihovih planova u poslednjem trenutku, a druge države zatvorile granice prema Britaniji, što je povećavalo strah od nestašica.

Tokom tradicionalno jednog od najprometnijih dana u godini, veliki redovi primećeni su kod Teska, Sejnsbarija, Vejtroza, Marks end Spensera, Aldija i Lidla širom Londona, preneo je Rojters.

Mnogi kupci su kupovali tradicionalnu božićnu hranu, prilagođavajući se uslovima nakon što je premijer Boris Džonson nametnuo strože mere od nedelje zbog kojih je onemogućeno okupljanje mnogih porodica, pa su ljudi požurili da kupe hranu za sopstvene proslave.

„Promet u nedelju je bio izuzetno velik, danas nema banana“, izjavio je menadžer jednog supermarketa.

U pojedinim prodavnicama nestalo je mesa i mleka, ali konzervi pasulja i paste ima dovoljno.

Nedostatak na policama britanskih supermarketa će početi da se oseća u roku od nekoliko dana ako transportne veze s kontinentalnom Evropom ne budu brzo obnovljene, upozorio je danas Sejnsbari, ali i istakao da su svi proizvodi za odličnan božićni ručak već u zemlji i da ih ima dovoljno na lageru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.