U trendu

Brodosplit gradi luksuzni kruzer za digitalne nomade

SPLIT – Američka kompanija Storilajns (Storylines) zaključila je ugovor s hrvatskim brodogradilištem Brodosplit o proizvodnji luksuznog kruzera dužine 225 metara, nazvanog Narativ, izveštava Slobodna Dalmacija.

Kruzer neće biti namenjen masovnim turističkim aktivnostima, već će apartmani biti u vlasništvu pojedinaca ili kompanija.

Ciljna grupa američkog investitora su prvenstveno digitalni nomadi koji bi želeli da žive ploveći oko sveta. Prema Storilajnsu, cene apartmana kretaće se od 250.000 evra do više od osam miliona evra. U cenu nisu uključeni troškovi plovidbe, koji će najverovatnije iznositi desetine hiljada evra godišnje, prenosi portal Seebiz.

Luksuzni brod za krstarenje imaće pogon na ekološki manje kontroverzan tečni naftni gas. Imaće 17 paluba, 627 apartmana, 45 barova, 20 restorana, marinu i javnu biblioteku sa više od 10.000 knjiga. Moći će istovremeno da primi do hiljadu putnika.

Amerikanci takođe tvrde da je kruzer dizajniran imajući na umu korona virus i da će tako biti siguran od mogućeg širenja virusa.

Konačna cena broda za krstarenje još nije objavljena, a prilikom najave saradnje sa splitskim brodogradilištem rekli su samo da će brod prvi put isploviti 2024. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.