U trendu

Buduće fudbalske zvezde na Igrama

OBRENOVAC/LAZARAVEC – Najlepša sportska priča, kako je zovu mladi talentovani sportisti, školarci Srbije, ne planira da stane.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih nastavljene su turnirima tradicionalnog Coca-Cola kupa u Lazarevcu i Obrenovcu.

Bilo je sjajno gledati duele dečaka i devojčica i uživati u puno lepih poteza.

Talentovani dečaci i devojčice u Lazarevcu takmičili su se na otvorenim terenima SC Kolubara, a pozdravili su ih predsednik opštine Bojan Stević i nekadašnji fudbaler Kolubare i Partizana Dragan Čadikovski.

„Veliko je zadovoljstvo što smo domaćini jednog ovako lepog turnira. Naši najmlađi sugrađani imaju priliku da se takmiče, druže i uživaju. Posebno nam je drago što imamo goste, devojčice iz Užica, a svi zajedno nadamo da će nas sledeće godine biti još više id a ćemo se oprobati u još nekoliko sportova, pre svega basket i odbojku“, izjavio je Bojan Stević.

Dragan Čadikovski, čovek koji je 20 godina profesionalno igrao fudbal, a sada je trener, nije krio da je oduševljen takmičenjem.

„Srećan sam kada vidim ovoliko dece da se bave sportom, posebno fudbalom. Verujem da su ovde među nama buduće fudbalske zvezde“, izjavio je Čadikovski.

Turnir u Obrenovcu održan je u selu Zvečka. Bilo je spektakularno, a početni udarac zajedno su izveli predsednica Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

„Najvažnije nam je da deca uživaju, navijamo za sve i da pobede fer-plej, tolerancija i drugarstvo. Predivno je ići iz mesta u mesto i videti na stotine raspoložene dece svuda gde se pojavimo“, rekla je predsednica SIM Srbije Marija Mihajlović.

Miroslav Čučković se zahvalio organizatorima što je Obrenovac postao deo velike porodice Sportskih igara mladih u Srbiji.

„Sjajna manifestacija, izuzetni organizatori. Jako smo ponosni što smo domaćini Sportskih igara mladih i što se ovako lepo takmičenje održava kod nas“, izjavio je Čučković.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih nastavljaju se regionalnim takmičenjima, a u ponedeljak je Požega bila domaćin finala za zapadnu Srbiju u muškoj odbojci, stonom tenisu i šahu.

Na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su predsednik Skupštine opštine Dejan Mrkić, predsednik lokalnog Sportskog saveza Dejan Vukotić, koordinator saveza za školski sport Branislav Divac i drugi.

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Igre se nastavljaju u Novom Sadu, gde će na otvaranju sa decom biti proslavljeni odbojkaš Slobodan Boškan, zatim sledi Priboj i onda spektakl u Vrelu kod Uba i turnir u malom fudbalu, u rodnom mestu ambasadora SIM Nemanje Matića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar