U trendu

Bulatović (SSP): Stočarstvo u Srbiji u krizi a resorni ministar ne donosi mere

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović upozorio je danas da je stočarstvo u Srbiji u krizi a da resorni ministar odugovlači sa donošenjem neophodnih podsticajnih mera.

„Početkom prošle godine postalo je izvesno da će pandemija korona virusa bitno poremetiti svetsku ekonomiju, pa samim tim i poljoprivredu. Zato smo u ime svih poljoprivrednika Srbije tražili od resornog ministarstva hitne mere koje će olakšati bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom, a ministar Branislav Nedimović je i dalje u procesu donošenja mera za stočarstvo koje je na ivici gašenja“, naveo je Bulatović u saopštenju.

Dodao je da je „u izjavi Nedimovića da Srbija ima rekordne cene pšenice i kukuruza, da je izvoz hrane sve veći i da raspolažemo sa viškovima, jedino rekordna količina laži koje svakodnevno plasira“.

„Posle smene ove vlasti država će postati partner sa poljoprivrednicima i biće vratićene subvencije na 12.000 dinara po hektaru. Osiguraćemo garantovane otkupne cene poljoprivrednih proizvoda svakom poljoprivrednom proizvodjaču koji potpiše ugovor sa državom.

Gorivo za poljoprivredu će biti bez akciza, a zakonom će biti zabranjena prodaja plodne zemlje strancima“, istakao je Bulatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.