C. Gora: Ugostiteljstvo na kiseoniku, traži pomoć

PODGORICA – Ugostiteljska delatnost je trenutno na kiseoniku, a ako aktuelne mere protiv pandemije korona virusapotraju, biće ubrzo i na respiratoru, porucuju iz „Udruženja ugostitelja Crne Gore“.

Oni traže adekvatnu finansijsku podršku, u suprotnom pozivaju sve one koji su pogođeni novim merama da uzmu učešća u organizovanju raznih vidova protesta, koje će, kako kažu, konkretizovati u međusobnoj saradnji, preneo je RTCG.

Donošenje novih epidemioloških mera Ministarstva zdravlja svodi se na „kažnjavanje“ ugostiteljskih objekata, što dovodi do postavljanja niza pitanja, poručuju iz „Udruženje ugostitelja Crne Gore“.

Oni su pitali i da li je rad nekoliko zimskih turističkih objekata nekoliko meseci važnije od celokupne turističke privrede.

Mere koje su bile na snazi do 10. februara za posledicu su imale veliki broj turista kako domaćih tako i stranih u zimskim centrima na severu što je za direktnu posledicu imalo povećanje broja zaraženih u svim gradovima Crne Gore, a u konačnom pooštravanje mera, naveli su iz Udruženja ugostitelja.

Da ne bi bilo nesporazuma, svaki potez koji doprinosi boljem poslovanju bilo kog privrednog subjekta podržavamo, pa se na meru kojom je dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez PCR testa osvrćemo isključivo sa aspekta ekonomske politike i posledica te politike koje se ogledaju, između ostalog i u zatvaranju pojednih gradova (Budva, Tivat itd), istaklsi su oni.

Iz Udruženja pitaju i da li su nadležni organi uspeli da uoče činjenicu da mere kojima se ograničava rad ugostiteljskih objekata nisu imale apsolutno nikakav uticaj na broj obolelih od virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.