U trendu

CarGo i Hilandar izgradili decji Kamp prijateljstva

SIJARINSKA BANJA – U Sijarinskoj banji u Medveđi otvoren je Dečji kamp prijateljstva, a 125.000 evra za izgradnju šest objekata ovog kampa obezbedilo je Udruženje građana CarGo, pod pokroviteljstvom manastira Hilandar.
Osveštavanju Dečjeg kampa je prisustvovao predsednik CarGo-a Aleksandar Vučić, koji je rekao da šest objekata prve stanare može očekivati već na zimu, čime će 200 dece dobiti krov nad glavom u najhladnijim danima.
“Ponosni smo što je CarGo sastavni deo misije širenja humanosti manastira Hilandar. Kamp nije samo smeštajni kapacitet za naše najmađe. On je i simbol ojačanja temelja naše saradnje, ali i misije u budućnosti – pružanja humanitarne pomoći onima kojima je najpotrebnija“, rekao je Vučić.

On je zahvalio svim članovima Udruženja, jer, kako je rekao, bilo je izazovnih situacija usled pandemije korona virusa i bez svakoga od članova nikada ne bi uspeli.
Iz Udruženja CarGo za proleće sledeće godine najavljuju novu fazu pomoći, a plan je da kroz zajedničku saradnju sa Hilandarom nekoliko porodica iz ugroženih područja dobije krov nad glavom.
„Prijateljstvo između CarGo i manastira Hilandar počelo je još pre dve godine, kada smo podržali akciju u kojoj je 400 dece slabijeg materijalnog statusa iz regiona prvi put boravilo u Beogradu. Danas, nakon osveštavanja ovog prostora, 200 najmlađih će stvarati neke lepše uspomene na svoje detinjstvo, upravo na ovom mestu“, rekao je Vučić.

Dodao je da je presrećan što su pomogli deci jer ona kao i sva druga deca bez obzira gde žive zaslužuju bezbrižno detinjstvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar