U trendu

Često i preteruju: Najbizarniji razlozi zbog kojih policija piše kazne

Italijanska policija, karabinjeri i saobraćajni policajci konstantno su na terenu i kontrolišu da li građani poštuju mere zabrane, ali u tome nekada i preteraju.

Kaznu od 533 evra napisali su roditeljima iz Groseta, koji su autom vodili osmogodišnju ćerku, kojoj je urađena transplantacija, na kontrolni pregled u bolnicu u Pizi.

Medicinska sestra Rosaria, nakon 24-časovne smene u bolnici u Kapilupiju (Napulj) ostala je bez prevoza do kuće jer je policija zaustavila njenoga muza, koji je išao autom po nju i kaznila ga sa 533 evra. Rosarija je zbog toga što kada je završila smenu nije bilo nikakvog prevoza morala da zove policiju, vatrogasce i civilnu zaštitu, tražeći da je neko preveze do kuće nakon iscrpljujuće celodnevne smene u bolnici.

Muškarac iz Rovelasi kod Koma, zaustavljen je i novčano kažnjen jer su policajci posumnjali da je njegova frizura uredno podšišana i sređena, u vreme kada su sve radnje, pa i berbernice i frizeri zatvoreni.

Kažnjen je sa 280 evra, jer ljudi kada ih zaustavi policija i kontroliše motive njihovog izlaska na ulicu ili putovanja autom izmišljaju najrazličitije, a često apsurdne razloge.

Bračni par iz Olbije želeo je da ode do svoje vikendice vikendice na moru. Da ne bi izazvali pažnju policije, žena se smestila u prtljažnik automobila. Međutim, nekoliko kilometara dalje od kuće zaustavila ih je policija koja je dojavu o neobičnom putovanju dobila od “savesnih komšija”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.