U trendu

CG: Krivokapić na čelu Saveta za borbu protiv korona virusa

PODGORICA – Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić postavljen je za predsednika Saveta za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorenjivanju zarazne bolesti izazvane novim korona virusom.

To se navodi u vladinoj Odluci o izmenama odluke o obrazovanju saveta za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zarazne bolesti izazvane novim korona virusom na teritoriji Crne Gore, prenose podgoričke „Vijesti“.

Ovu funkciju do sada je obavljala ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, koja je sada imenovana za zamenicu predsednika.

U Savet su postavljenja i četiri nova člana – ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović i direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Članovi su od ranije ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić i ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.