CG: Sve mere ostaju na snazi, nova samo za putnike iz UK

PODGORICA – U Crnoj Gori još nema mesta opuštanju kada je reč o epidemiološkoj situaciji sa korona virusom, koja je složena, a pritisak na zdravstvo je veliki tako da sve mere ostaju i dalje na snazi.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić je saopštio da je jedina nova mera da je crnogorskim državljanima i strancima koji dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva dozvoljen ulazak u Crnu Goru samo uz negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić je rekao da je epidemiološka situacija i dalje veoma složena i ukazuje na to da nema mesta opuštanju.

„U poslednjoj nedelji zabeležen je lagani pad u oboljevanju. Epidemijska kriva je u laganom padu, povećan je broj oporavljenih, a smanjen hospitalizovanih“, naveo je Galić.

Lokalna transmisija je, kako je naveo direktor IJZ, pojačana u nekim gradovima, posebno Podgorici i Cetinju, Budvi, Baru…

Za dolazak vakcine je rekao da je to „svetlo na kraju tunela“.

Iako Crna Gora još nije dobila nijednu isporuku vakcine protiv korona virusa, on je pozvao građane da se vakcinišu, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.