CG: Ugostitelji najavili nepoštovanje mera i protest

PODGORICA – Udruženje ugostitelja Crne Gore saopštilo je da njihovi članovi, vlasnici ugostiteljskih objekata, neće poštovati nove mere donete u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Iako je važećim mjerama ugostiteljskim objektima, izuzev hotela, zabranjen rad 24, 25, 30. i 31. decembra, kao i 1, 2, 6, 7. i 8. januara, iz Udruženja ugostitelja je najavljeno da će njihovi članovi 24. i 25. decembra posle 16 časova otvoriti svoje objekte.

Za 28. decembar najavili su masovni protest ispred zgrade Vlade Crne Gore zbog poslednjih mera Ministarstva zdravlja, ako do njihove izmene ne dođe narednih dana.

Kako prenose podgorički mediji, ugostitelji zahtevaju da im se omogući normalno obavljanje delatnosti za vrijeme praznika, u skladu sa postojećom situacijom.

Saopštili su da će se sutra okupiti ispred katedrale Sv Tripuna u Kotoru, da bi čestitati praznik pripadnicima katoličke veroispovjesti, ali i pokazali solidarnost sa svim ugostiteljima u Crnoj Gori u ovim teškim vremenima.

„Najnovije mere Ministarstva zdravlja donijete su bez ikakve konsultacije i saradnje sa privatnim sektorom, konkretno sektorom turizma i ugostiteljstva, a direktno se odnose i najviše pogađaju upravo taj segment privrede“, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.