U trendu

Cipras:Micotakis nonšalantan prema Evropi,pandemijil,Turskoj

ATINA – Lider levičarske grčke stranke SIRIZA-Progresivni savez Aleksis Cipras izjavio je danas da je postupanje premijera Kirijakosa Micotakisa sa grčkim zahtevima na Samitu EU slično „nonšalantnom“ stavu i nasuprot odbrani nacionalnih interesa.

To je potpuno isti nonšalantni stav koji Micotakis pokazuje kada je u pitanju pandemija, dodao je Cipras nakon završetka dvodnevnog samita EU, koji je stranka ranije ocenla kao diplomatski porazom Grčke, prenosi agencija ANA.

“Premijer umesto toga slavi, izjavivši da je EU učinila korak napred i da sankcije Turskoj, na koje je sam premijer ciljao, ne bi trebalo smatrati samo sebi svrhom“, naglasio je Cipras.

Vlada je do sada zakazala u svim nedavnim glavnim problemima, dodao je Cipras, uključujući reagovanje na pandemiju korona virusa, jer je Grčka sada iznad evropskog proseka novih smrtnih slučajeva prema broju stanovnika. Isto se odnosi na pitanje nacionalne ekonomije, rekao je on, jer Grčka sada beleži najveću recesiju u EU tokom poslednjeg kvartala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.