U trendu

CNN otpustio tri radnika, dolazili na posao nevakcinisani

VAŠINGTON – Američka medijska kuća CNN otpustila je tri radnika koji su došli na posao nevakcinisani, iako ovaj medij zahteva od zaposlenih koji dolaze u kancelarije da budu vakcinisani protiv korona virusa.

Objavu o otkazu dao je predsednik CNN-a DŽef Zaker, prema službenim porukama koje je poslao zaposlenima danas, u čiji uvid je imao list „Hil“.

„Prošle nedelje, bili smo svesni o troje zaposlenih koji dolaze na posao nevakcinisani. Da budem jasan – po ovom pitanju imamo nultu toleranciju“, rekao je Zaker.

CNN ne zahteva od zaposlenih dokaz o vakcinaciji, međutim, radnici moraju da budu potpuno vakcinisani ukoliko žele da rade u kancelariji ili na terenu.

Zaker očekuje da će potvrda o vakcinaciji biti neophodna u narednih nekoliko nedelja, a zvaničan povratak zaposlenih u prostorije CNN-a je pomeren za 7. septembar zbog povećanja u broju obolelih od kovida-19 u SAD.

Predsednik CNN je rekao da svi koji dolaze u kancelarije u Los Anđelesu, Vašingtonu i Atlanti, od danas moraju da nose maske, bez obzira na vakcinacioni status.

„Hil“ dodaje da još neki američki mediji, poput „Vašington posta“ i „Vašington Egzeminera“ zahtevaju od radnika da budu vakcinisani pre dolaska u kancelarije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.